Dünyalar Bizim Olsun(WORLDS BE OURS)

Dünyalar Bizim Olsun(WORLDS BE OURS)

Projemiz Türkiye ve Azerbaycan kurucu ortaklığında Gürcistan, İtalya, Romanya ve Ürdün olmak üzere 6 ülke; Ankara, İstanbul, İzmir, Karabük, Samsun, Şanlıurfa ve Yozgat olmak üzere 7 şehrimizin ve 16 öğretmenin katılımıyla şubat ayında çalışmalarına başlamıştır. Proje ortakları içrsinde okulumuz İngilizce öğretmenleri Esen Aycan ve Faruk Düğen yer almaktadır. Projemizde 6-16 yaş grubu öğrenciler yer almaktadır.

28.04.2023 154

İlk faaliyet olarak öğrenciler doğanın yaşam döngüsü hakkında bilgilendirilmiş, toprağın önemini kavrayıp getirmiş oldukları farklı türlerdeki tohumları çimlendirmişlerdir. Nesli tükenen ve tükenmekte olan hayvanları araştırıp sunum hazırlamışlar, atık malzemelerin çöp olmadığına ilişkin farkındalık oluşturmuşlar ve geri dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmeye başlamışlardır.

Suyun önemine değinen, sıfır atık, iklim değişikliği ve karbon ayak izi konularında eğitimlerini alıp etkinliklerini web 2.0 araçlarıyla gerçekleştirecek olan öğrenciler doğaya verilen zararları durdurmayı ve tabiatla yeniden barışmayı hedeflemektedirler.